Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Сервис за родитеље

Parental ControlsСервис за родитеље Гимназије омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Овде можете погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Републичко такмичење из биологије

Created: Tuesday, 21 April 2015

Са одушевљењем вас извештавамо о резултатима са окружног такмичења из биологије.
Пет ученика наше школе пласирало се на републички ниво такмичења. Честитамо нашим ученицима: Хелени Теодоровић, Милици Гашић (прва година), Ирини Тепшић (трећа година), Милани Босанац и Јовану Букоровићу (четврта година). Честитамо и поносним менторима Татјани Кртинић, Елијани Мандић и Горани Лукић.

Read more ...

Међународни дан ДНК

Created: Thursday, 08 May 2014

The European Society of Human Genetics, поводом међународног дана ДНК (DNA DAY - 25. април), организовало је наградни конкурс за писање есеја о савременим достигнућима у хуманој генетици, а која се односе на утицај генске основе на когнитивне особине човека. На конкурс је пријављено 163 есеја из 17 Европских земаља, од којих је поред 3 награђена рада, још 13 радова похваљено, а међу њима и рад ученик III разреда наше школе Даниела Давидова.

Read more ...

Изложба "Диносауруси Аргентине - Џинови Патагоније"

Created: Wednesday, 27 April 2011

10. X 2009. године ученици II разреда Гимназије посетили су изложбу  „Диносауруси Аргентине – Џинови Патагоније“ у импулс холу хотела Континентал у Београду.

На овој изложби ученици су могли више да науче о ендемичним врстама диносауруса  Јужне Америке, живом свету на територији Србије у доба мезозоика. У Галерији Природњачког музеја на Калемегдану, погледали су поставку изложбе „Рибе“ и представљене комерцијалне али и ретке врсте риба различите таксономске припадности, величине и облика. Било је времена и за шетњу по Калемегдану и Кнез Михаиловој  улици.

Посета резервату природе "ЗАСАВИЦА"

Created: Wednesday, 27 April 2011

У организацији еколошке секције „Green Gimnaz IN“, ученици треће године гимназије, у суботу 16. 10. 2010. године посетили су Сремску Митровицу и Специјални резерват природе „Засавицу“.

2010. година је од стране Уједињених Нација проглашена „Међународном годином биодиверзитета“. Један део биолошке разноврсности наше земље очуван је у специјалном резервату природе „Засавица“ у Сремској Митровици (Засавица – као Специјални резерват природе је дана 13.03.2008. године постала 1783-ће Рамсарско подручје у Свету а девето на територије Републике Србије).

Засавица је заштићена као специјални резерват природе ради очувања природних водотокова и влажних станишта са значајном разноврсношћу флоре и фауне и присутним природним реткостима и угроженим врстама. На овом подручју до сада је забележено преко 600 биљних врста. Фауна риба, птица и ситних сисара је веома добро заступљена. Посебност овог резервата чине аутохтоне врсте Мангулица и Подолско говече, као и врсте које се држе као генетички ресурс Србије: балкански магарац, брдски коњ, балканска коза, виторога коза, головрата кокош и буша.

Ученици су посетили и Сремску Митровицу, разгледали уже језгро града: центар са очуваним кућама из 18. и 19. века, обишли отворене локалитете: „Житни трг“, Базилику св. Димитрија, посетили Царску палату и музеј Срема.

Предавање о матичним ћелијама

Created: Friday, 01 February 2013

Ученик гимназије Радош Бумбић у среду 06.02.2012. у 12:45 у учионици број 12 одржао је предавање на тему "Матичне ћелије, њихов значај употреба и потенцијал"

Read more ...

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .