Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Сервис за родитеље

Parental ControlsСервис за родитеље Гимназије омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Овде можете погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

„Mamma mia“ представа

Датум последње измене петак, 16 јун 2017

Mamma mia!

Да позориште на Теразијама има одличне представе, уверили смо се више пута. Овога пута наш избор био је бродвејски хит "Mamma mia". 
25. маја 2017. године, присуствовали смо дивној причи која се одвија на мору. Сама представа је џубокс мјузикл, што значи да све песме које се у њој певају припадају једном извођачу или групи. У овом мјузиклу могли смо да чујемо све хитове чувене групе Аба, и то препеване на наш језик. Ово је представа уз коју публика плаче, али и игра... Петоминутне овације након предтаве рекле су све, то је уједно и најбољи поклон за глумце који могу да добију. Врхунски глумци - Јелена Јовичић, Слободан Стефановић, Ивана Кнежевић, Драган Вујић и многи други, уз феноменалне ансамбле балета, хора и оркестра, направили су ремек-дело које може да стоји раме уз раме са Бродвејом и Вест Ендом.

 

Курс програмирања

Датум последње измене петак, 16 јун 2017

Ученици наше школе, у сарадњи са Старит центром Инђија, успешно су завршили курс програмирања.

Посета амбасадорке Индије инђијској Гимназији

Датум последње измене понедељак, 19 јун 2017

 

Велика част и задовољсто било нам је да угостимо амбасадорку Индије, њену екселенцију Нариндер Чаухан. Амбасадорка је посетила нашу школу 2. јуна 2017. године и одржала предавање ученицима, наставницима и представницима локалне самоуправе поводом Међународног дана јоге. Предавању је присуствовала и Невена Ђукановић, сертификована инструкторка јоге и више од осамдесет ученика. 

Овом приликом амбасадорка је говорила о економији и култури Индије, али и сличностима између Индије и Србије. 
- Веома смо поносни што је од свих школа амбасадорка Индије одабрала баш нашу школу. Предавање је било лепо и едукативно. Заиста нисам знала да јога може да има толико позитивног утицаја на здравље људи, и зато се надам да ће директор испунити обећање и да ће се наредне школске године у школи отворити секција јоге - рекла нам је ученица друге године.
Овом приликом у улози преводиоца нашли су се ученици II3 Никола Роберт Бамбауер и Стефан Пуалић.
Амбасадорка је учениицма поделила поклоне, мајице и часописе. Директор Гимназије, у име школе, поклонио је амбасадорки монографију, и Це-Де са свечане академије поводом 50 година од оснивања Гимназије, а сестре Ивана, Кристина и Ана Блануша, поклоникле су слику коју су насликале специјално за ову прилику.

Полагање испита за сертификат из немачког језика

Датум последње измене четвртак, 08 јун 2017

Наши вредни ученици!
Ученици који уче немачки као други страни језик полагали су испит за ниво од А2 до Б1.

Такмичење Национална географска олимпијада

Датум последње измене петак, 16 јун 2017

Од 19. до 21. маја у Београду је одржан републички ниво такмичења Националне географске олимпијаде. На овај ниво такмичења пласирало се четири ученика наше школе: Немања Шепа III3, Тамара Бојић III4, Исидора Шкрбић II3 и Петар Шорак I3.
Кроз вишемесечне припреме и часове додатног рада, наши ђаци са професорком географије Љиљаном Жижић стекли су потребна знања за учешће на Националној географској олимпијади. Овом учешћу претходили су резултати остварени на школском, општинском и регионалном нивоу.
Током такмичења организована је наградна игра компаније ,,Hеre“, немачке компаније која се бави израдом навигационих карата и настоји да успостави сарадњу са средњим школама на пољу географије, картографије, географско-информационих система. Награде су освојили Немања Шепа (I место) и Исидора Шкрбић (II место). Од укупно 32 100 промена које су унете у ,,Map Creator“ током наградне игре Немања је унео 4 008, а Исидора 3 656. 
Такмичење се састојало из три дела.
Први ниво такмичења обухватао је израду писаног теста целокупног знања који је обухватао градиво свих разреда гимназије и више од тога. Тестове су састављали професори Географског факултета. 
Други део такмичења обухватао је теренски рад који је подразумевао мерење климатских елемената и израду климадијаграма. 
Трећи део такмичења обухватао је мултимедијални тест који се састојао од 40 питања.
Сви ученици су врло успешно урадили задатке и освојили четири трећа места на oвом нивоу такмичења.

Пројекат „Споменици Другог српског устанка“

Датум последње измене петак, 16 јун 2017

3. маја 2017. године, тридесет и два члана Географско-историјске секције, посетили су Београд у пратњи професора Љиљане Жижић и Снежане Стећук. Ученици су обишли Музеј 25.мај, Кућу цвећа , Конак кнеза Милоша у Топчидеру и на Калемегдану цркву Ружицу. Посетом Конаку кнеза Милоша завршен је пројекат „Споменици Другог српског устанка„ који се реализовао у оквиру секције у прошлој и овој школској години.

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .