Такмичење Национална географска олимпијада

Created: Monday, 22 May 2017

Од 19. до 21. маја у Београду је одржан републички ниво такмичења Националне географске олимпијаде. На овај ниво такмичења пласирало се четири ученика наше школе: Немања Шепа III3, Тамара Бојић III4, Исидора Шкрбић II3 и Петар Шорак I3.


Кроз вишемесечне припреме и часове додатног рада, наши ђаци са професорком географије Љиљаном Жижић стекли су потребна знања за учешће на Националној географској олимпијади. Овом учешћу претходили су резултати остварени на школском, општинском и регионалном нивоу.
Током такмичења организована је наградна игра компаније ,,Hеre“, немачке компаније која се бави израдом навигационих карата и настоји да успостави сарадњу са средњим школама на пољу географије, картографије, географско-информационих система. Награде су освојили Немања Шепа (I место) и Исидора Шкрбић (II место). Од укупно 32 100 промена које су унете у ,,Map Creator“ током наградне игре Немања је унео 4 008, а Исидора 3 656. 
Такмичење се састојало из три дела.
Први ниво такмичења обухватао је израду писаног теста целокупног знања који је обухватао градиво свих разреда гимназије и више од тога. Тестове су састављали професори Географског факултета. 
Други део такмичења обухватао је теренски рад који је подразумевао мерење климатских елемената и израду климадијаграма. 
Трећи део такмичења обухватао је мултимедијални тест који се састојао од 40 питања.
Сви ученици су врло успешно урадили задатке и освојили четири трећа места на oвом нивоу такмичења.

Hits: 598