• Гимназија у Инђији

  Основана 1966. године одлуком Скупштине општине Инђија
 • Школовање

  Траје четири године и представља добру основу за упис факултета и студирање.
 • Упис ученика

  Сваке године гимназија уписује по два одељења на два смера (друштвено-језички и природно-математички).
 • ECDL - European Computer Driving Licence

  Одлични и врло добри ученици по завршетку школовања добијају ЕЦДЛ сертификат о познавању рада на рачунару који је признат у целом свету и врло често се наводи као обавезан услов у огласима за запошљавање.
 • Секције и такмичења

  Ученицима су доступне секције из различитих предмета где ученици унапређују своје знање и припремају се за такмичења на којима остварују запажене резултате.
 • Екскурзије

  Сваке године ученици I и II разреда имају организоване екскурзије по нашој земљи и Републици Српској, док ученици III и IV разреда одлазе на студијска путовања и екскурзије у иностранство (Грчка, Италија, Мађарска, Аустрија, Чешка, Немачка...)
 • Ученичке активности

  Ученички парламент, кога чине по два ученика из сваког одељења, као и сами ученици су веома активни у организовању различитих дешавања, хуманитарних акција, посета, излета, такмичења . . .
 • Спортске активности

  Ученици гимназије учествују на бројним спортским такмичењима из разних спортова као што су: фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, стони тенис стрељаштво, пливање, скијање . . .
 • Национална платформа за превенцију насиља у школама

  Платформа је намењена деци, ученицима, родитељима и просветним радницима, а користиће је и људи из државне управе и локалних самоуправа, како би се заједно борили против овог проблема
JoomlaTemplates.me by WebHostArt

Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

"Лептир на бајонету"

Датум креирања: среда, 07 децембар 2022

Представа „Лептир на бајонету“ рађена је по мотивима истоименог романа Бошка Протића.

Радња представе хронолошки прати лик сељака из Шумадије, Јеротија Павловића, и његове другове и саборце од самог почетка рата. Приказани су кључни моменти ратних дешавања, борби, страхота рата, голготе и пробоја. Акценат ове представе је на обичним људима, сељацима, добровољцима, који су уз славне, познате, прослављене јунаке и познате личности наше историје, носили терет ових дешавања. Ово је прича о обичном војнику, каквих је било на хиљаде, о његовим дилемама, сновима и плановима.

Ово је прича о ратној свакодневици која подразумева и част, и веру, и доброту и скромност, прича о храбрости и пријатељству.

На почетку програма је химна, а на крају песма ”Ово је Србија” у извођењу школског хора. Сам ток приче, у неколико наврата, прекидају кратке музичке нумере и рецитације које представљају чежње, надања или маштања појединих ликова.

 

 

Учесници:

Глумци: Филип Милићевић, Драган Бакић, Матија Јерковић, Душан Ћалић, Коста Јакоба, Јелена Градић, Андреа  Боговац, Сара Милошевић, Лука Спахић, Дуња Мајкић, Дуња Дубравац, Оливера Кнежевић, Марта Малешевић, Јелена Тривун, Јелена Милошевић, Бојана Миљевић, Теодора Бјелац, Милица Радић, Страхиња Лемаић, Андреј Петровић, Радован Миловановић, Никола Рунић, Милош Ћалић, Немања Пешут, Лука Јовановић, Александар Караџић, Михајло Тумара, Владимир Живковић;

драматизацију текста урадила проф. историје Гордана Јерковић;

са децом вежбале проф. српског језика и књижевности Милана Лукић, проф. историје Снежана Стећук и Гордана Јерковић;

са хором вежбала проф. музичке културе Марина Ђорђевић;

техничка подршка Филип Поповић и Михајло Грубић.

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .