Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Такмичење у дебатовању

Датум креирања: четвртак, 05 април 2012

Рума 30.03.2012. - Домаћин такмичења је била гимназија ,, Стеван Пузић“ из Руме, а само такмичење је било одржано у Културном центру Руме. Овом приликом желимо да се захвалимо организаторима овом такмичења који су лепо уприличили овај догађај.   

Три екипе Гимназије из Инђије су учествовале на овом такмичењу. Екипе су биле у следећем саставу:

Прва екипа:

  1. Трбовић Николина
  2. Јакшић Вукосава
  3. Давидов Данијел

Друга екипа:

  1. Живић Ивана
  2. Опарница Немања
  3. Ковач Милутин

Трећа екипа:

  1. Крстић Миљана
  2. Вукелић Александра
  3. Павловић Милица

Ментор: Наташа Шкрбић, професор социологије.   

P3310089Првог дана такмичења учествовало је шеснаест екипа, из четири општине: Руме, Сремске Митровице, Инђије и Ирига које су се сукобиле у осам дебата. У даљи круг прошло је осам екипа. Гимназија Инђија је храбро бранила став у следећим темама: ,,Цена родитељског поверења“ ( афирмација, друга екипа ), ,,Праћење модних трендова“ ( негација, прва екипа ) и ,,Експерименти над животињама“ ( негација, трећа екипа ). У четвртфинале се пласирала само трећа екипа која је бранила негацијски став поводом експериментисања на животињама. Све три дебате вођене су на завидном нивоу, с тим што је у последњој дебати ситуација била поприлично неизвесна и натегнута, тако да је жири морао да донесе тешку одлуку у корист наше екипе.

Субота 31.03.2012. – екипа Инђијске Гимназије у саставу Вукелић, Крстић ( уводна реч ) и Павловић ( закључна реч ) наступила је и у четвртфиналу елиминишући, по многим проценама, једне од главних фаворита, екипу Гимназије из Руме. Екипа је успела да одбрани свој став, непобитним аргументима и савршеном дикцијом, против псовки у свакодневном говору. Пласирали смо се у полуфинале, где нас је чекала још једна екипа са врсним дебаторима. Овога пута, бранећи афирмацијски став на тему ,,Друштво верује науци“. Борба аргументима је била густа јер морамо признати били су достојанствени противници, али је жири донео одлуку да наша екипа односи победу. Као вероватно једина екипа Инђијске Гимназије која се икада пласирала у финале, осећале смо велику одговорност, али не и притисак и трему већ смо самоуверено владале ситуацијом и аргументима током читаве дебате, континуирано рушећи сваки противнички аргуменат и покушај уверавања у супротно и одржавајући висок ниво хладнокрвности, на чему су нам све екипе позавиделе. Након мучног и дугог већања жири је донео одлуку. Екипа Инђијске Гимназије у саставу Вукелић, Крстић и Павловић односи победу. А за најбољег дебатора изабрана је ученица Павловић Милица. Као награду, школа је добила комплет књига Симе Милутиновића Сарајлије. Ученице су добиле књиге Атанасија Стојковића ,,Кандор или откровење египатских тајни“. Као посебну награду за најбољег оратора ( дебатора ) Павловић Милица добија књигу јапанског писца, Харукија Муракамија ,,1Q84“.

Уз честитке петочланог жирија и појединих учесника дебата и професора, свечано су уручене награде најбољој екипи.

P3310079Посебну захвалност, овим поводом, наша, победничка екипа жели да изрази гђи Оливери Мочевић, дипломираном правнику и начелници одељења за друштвене делатности општине Инђија, која је својим јасним ставом, неутралношћу и кредибилитетом, заједно са остатком жирија учествовала у доношењу одлуке. И наравно, нашем домару Сави, који је здушно, оставио све своје обавезе, како би нам обезбедио превоз и снимао нас током самог такмичења. Професорки социологије, Наташи Шкрбић која је издвојила своје време да нас спреми за ово такмичење, која нас је бодрила и била уз нас и у тренуцима највеће неизвесности, и у тренуцима највеће среће.

Оно што ми дарујемо нашем граду и нашој школи је и могућност такмичења будућих дебатора у организацији наше Гимназије следеће године, а надамо се и наредних година.

Ово је једна невероватно искуство за нас, на неки начин је употпунило ово наше четворогодишње школовање. Јер да би неко био добар дебатор, он пре свега мора да буде један ерудита, врсан оратор, да јасно влада сценом, свесtан и способан да убеди прво себе у став који заступа, па онда и све остале. А то је већ нешто што јеси, са чим се родиш.

Павловић Милица, IV3

Погодака: 965

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .