Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Излет "Споменици Другог српског устанка"

Датум креирања: петак, 16 октобар 2015

11На основу Годишњег плана рада Географско-историјске секције ученици наше школе и чланови секције реализовали су излет „Споменици Другог српског устанка „ на релацији Инђија- манастир Враћевшница - Горњи Милановац-Таково- Инђија.


Излет је раелизован дана 10. 10. 2015.године. На пут је кренуло 39 ученика са професорима географије и историје Љиљаном Жижић и Снежаном Стећук.
Аутобус је после контроле документације и техничке исправности возила које је извршено од стране саобраћајне полиције кренуо у 0715 часова испред Дома здравља.
Краћу паузу направили смо у Лазаревцу од 0850 до 0910 часова и стигли у манастир Враћевшницу у 1030 часова, задужбину Радича Поступовића из 15.века. На Цвети 1815.год. игуман манастира Мелентије Павловић је одслужио ноћу свету литургију и причестио кнеза Милоша и устанике који су одатле отишли под Грм и позвали народ на устанак. Након занимљиве и поучне приче игуманије Ксеније обишли смо ризницу манастира и гроб баба Вишње, мајке кнеза Милоша Обреновића. После посете манастиру наставили смо пут ка Горњем Милановцу. У 1210 часова стигли смо у музеј Рудничко-таковског краја, један од најмлађих музеја у Србији. Ученицима је нарочиту пажњу привукла завеса у коју су била увијена тела краља Александра и краљице Драге Обреновић кад су бачени кроз прозор двора у Мајском преврату, као и намештај породице Настасијевић. Посета музеју трајала је до 1300 часова, видели смо сталну поставку музеја као и поставку Старо и заборављено воће Србије. Упутили смо се затим ка Такову, где је Милош Обреновић одржао збор и повео народ у Други српски устанак 1815.године, ту је Мелентије Павловић под крсташем барјаком заклео сабрани народ на верност кнезу Милошу.
У Таково смо стигли око 1315 часова, обишли музеј Другог српског устанка у којем је чувена слика Паје Јовановића. После музеја обишли смо цркву брвнару, која је једна од најстаријих у Србији ове врсте и Taковски грм. У овом знаменитом месту скратили смо време посете због лошег времена, тј. кише и око 1420 часова дошли смо поново у Горњи Милановац. Разгледали смо град, кућу Норвешко – српског пријатељства и после дуже паузе у 1600 часова кренули пут Инђије.
У Инђију смо стигли у 1840 часова.
Током вожње професори су ученике упознали са географским и историјским аспектима Рудничко- Таковског краја. Н а свим локалитетима ученици су детаљно упознати са свим експонатима и занимљивостима тог места. Ученици су били заинтересовани и веома пажљиво слушали излагања кустоса и локалних водича као и својих професора. Сви планирани циљеви и задаци су остварени.

У Инђији, 12.10. 2015.год.

Руководиоци секције: Љ. Жижић и С. Стећук

Погодака: 793

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .