Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Боја у ликовној уметности. Валер као средство обликовања

Датум креирања: петак, 12 фебруар 2016

 После наставних тема Импресионизам и Постимпресионизам, ученици четвртог разреда друштвеног смера применили су своје знање о бојама и комплементарним контрастима кроз практичну вежбу.


„Боја је пресудан фактор у читању простора, објеката и комуницирања с њима. У Сунчевој светлости садржане су и друге боје осим беле. Преламањем светлости кроз призму добијамо црвену, наранџасту, жуту, зелену, плаву, модру и љубичасту.
Валер је количина светлости у тону једне боје. Та количина може бити светлина а може бити и тамност, па је валер распон између најсветлијих и најтамнијих тонова.“
Ученици су добили задатак да сликају темпером на листу блока бр.5. задату поставку. Поставка се састојала од четири црвене јабуке, једне наранџе, зелене шоље, смеђе корпице и плаве позадине. Сама поставка представљала је комплементарне контрасте: црвено-зелено, наранџасто-плаво, који су ученицима били познати, с обзиром на то да су комплементарне контрасте користили импресионисти.

Бранислава Вранић

 

Погодака: 922

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .