Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Посета археолошком локалитету Винча и Београду

Датум креирања: четвртак, 10 март 2016

На основу плана рада за школску 2015-2016. године чланови географско-историјске  секције реализовали су посету археолошком локалитету Винча, конаку кнегиње Љубице и Саборној цркви у Београду.

Излет је реализован 05. 03. 2016.године, на пут је кренуо 41 ученик у пратњи професора Љиљане Жижић и Снежане Стећук.

У Винчу смо стигли у 10.30 где нас је дочекао кустос Драган Јанковић који је најпре описао локалитет и на веома занимљив начин одржао предавање о значају локалитета Бело Брдо који је уврштен у листу Светске културне  баштине. Затим смо у затвореном делу музеја такође чули занимљив наставак приче о значају Винчанске  kултуре и  експоната млађег неолита који су део сталне поставке. Ученици су пажљиво слушали  кустоса, а затим су постављали питања. Винчу смо напустили у 11.45.

Потом смо се упутили ка Београду и Конаку кнегиње Љубице, веома значајном објекту грађанске архитектуре који датира из прве половине 19. века. У Конак смо стигли у заказано време, у 12.30. После излагања кустоса обишли смо комплетно уређен простор, чак и подрумске просторије са постављеном изложбом слика. Ученици су се фотографисали и постављали питања запосленима у конаку.

У  непосредној близини конака налази се Саборна црква, један од најпознатијих сакралних објеката главног града у чијој су Порти гробови наших великана Вука Караџића и Доситеја Обрадовића, коју смо такође посетили.

Затим смо се упутили ка Кнез Михаиловој улици и Калемегданској тврђави где су ученици имали слободно време за шетњу и упознавање града.

Сви ученици су поштовали договорено време и из Београда смо кренули у 16.30. У Инђију смо стигли у 17.45.

Циљеви и задаци овог путовања су реализовани у потпуности.

У Инђији, 07.03. 2016.године,

Руководиоци секције: Љиљана  Жижић и Снежана Стећук

Погодака: 666

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .