Гугл учионице

virtuelna ucionicaGoogle учионице Гимназије су сервиси за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. За приступ учионицама обратите се предметним наставницима . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

"Лептир на бајонету"

Created: Wednesday, 07 December 2022

Представа „Лептир на бајонету“ рађена је по мотивима истоименог романа Бошка Протића.

Радња представе хронолошки прати лик сељака из Шумадије, Јеротија Павловића, и његове другове и саборце од самог почетка рата. Приказани су кључни моменти ратних дешавања, борби, страхота рата, голготе и пробоја. Акценат ове представе је на обичним људима, сељацима, добровољцима, који су уз славне, познате, прослављене јунаке и познате личности наше историје, носили терет ових дешавања. Ово је прича о обичном војнику, каквих је било на хиљаде, о његовим дилемама, сновима и плановима.

Ово је прича о ратној свакодневици која подразумева и част, и веру, и доброту и скромност, прича о храбрости и пријатељству.

На почетку програма је химна, а на крају песма ”Ово је Србија” у извођењу школског хора. Сам ток приче, у неколико наврата, прекидају кратке музичке нумере и рецитације које представљају чежње, надања или маштања појединих ликова.

 

 

Учесници:

Глумци: Филип Милићевић, Драган Бакић, Матија Јерковић, Душан Ћалић, Коста Јакоба, Јелена Градић, Андреа  Боговац, Сара Милошевић, Лука Спахић, Дуња Мајкић, Дуња Дубравац, Оливера Кнежевић, Марта Малешевић, Јелена Тривун, Јелена Милошевић, Бојана Миљевић, Теодора Бјелац, Милица Радић, Страхиња Лемаић, Андреј Петровић, Радован Миловановић, Никола Рунић, Милош Ћалић, Немања Пешут, Лука Јовановић, Александар Караџић, Михајло Тумара, Владимир Живковић;

драматизацију текста урадила проф. историје Гордана Јерковић;

са децом вежбале проф. српског језика и књижевности Милана Лукић, проф. историје Снежана Стећук и Гордана Јерковић;

са хором вежбала проф. музичке културе Марина Ђорђевић;

техничка подршка Филип Поповић и Михајло Грубић.

Hits: 3000

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .