Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Посета истраживачкој станици „Петница“

Датум креирања: уторак, 23 децембар 2014

Ученици Гимназије у Инђији и ове године посетили су најпознатију истраживачку станицу у Србији.

2. децембра у јутарњим часовима упутили смо се ка Ваљеву. Иако је аутобус био мали, места и таблета против мучнине било је за све :-)

Чим смо стигли одушевили смо се лепотом истраживачке станице. Пажњу су нам прво привукле занимљиве фонтане са којих се могла видети умањена Земља и време. Након кратког одмора у кафићу који се налази у склопу станице нашли смо се у великој библиотеци опремљеној разним књигама, часописима и рачунарима. Саслушали смо чиме се „Петница" бави, попунили смо формуларе и упутили смо се у галерију. Наредних пола сата дивили смо се и проучавали експонате петничке галерије: од молекула ДНК до кости медведа нађених у пећини близу станице. После овога смо се распоредили у две групе, прва група је отишла на предавања из области хемије, а друга група је слушала предавања из биологије. Обавезно је било обући беле мантиле и на тај начин се припремити за озбиљан и веома интересанан рад. Упознали смо се са крвним групама и трансфузијом крви. Пробали смо да изведемо неколико експеримената од којих је већини био најзанимљивији онај у коме смо упоређивали крв и крвне групе „осумљичених". Видели смо многе апарате који се користе у најмодернијим истраживањима. На хемији је такође било лепо. Сви смо уживали у мерењу састојака и прављесу једињења. Ни фотографисање није изостало. Након паузе за ручак, у петничком ресторану, нам се приспавало, али нисмо дозволили да нас савлада сан јер бисмо пропустили фантастичан начин да научимо. У повратку ка Инђији аутобус су испунили распевани гласови.

Био је то један дан испуњен смехом и радозналошћу, дан стицања нових знања и дан који је покренуо истраживачки свет младих научника.

Petnica 2014 1Petnica 2014 2

Petnica 2014 3

Petnica 2014 4

Petnica 2014 5

Хелена и Анђела

Погодака: 1014

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .