Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Посета Опсерваторијуму и Техничком музеју

Created: Thursday, 08 October 2015

cid inlineImage0 copyДана 03.10.2015. године реализована је посета Опсерваторијуму и Техничком музеју (музеју аутомобила) у Београду. У договорено време 8,45 часова ученици (34 ученика) су били испред паркинга Техничке школе.

Ка Београду се кренуло у 9,00 часова. Након сат времена и петнаест минута стигло се на периферију Београда, на брдо Звездара, надморске висине 250 метара где се налази Опсераторија.

На улазу у Опсерваторију дочекао нас је научни саветник С. Нинковић, и уз веома стручно, сликовито и прилагођено ученицима предавање представио нам је историјат и садашњи рад ове јединствене научне установе у нашој земљи. Након задржавања у библиотеци од 45 минута, кренули смо у обилазак павиљона где су смештени поједини оптички инструменти. Највећи утисак на ученике оставио је и највећи инструмент „рефрактор“ са чијом конструкцијом и начином рада су се ученици боље упознали кроз једночасовно предавање. Уз многобројна питања од стране ученика у вези са радом, научним достигнућима и могућношћу студирања астрономије, напустили смо Опсерваторијум уз све похвале од стране особља за понашање и интересовање ученика и позивом за будућу сарадњу.
У један од бројних Техничких музеја – музеј аутомобила стигли смо у 13,00 часова. Веома атрактивна поставка старих аутомобила побудила је велико интересовање ученика. Током једночасовног разгледања аутомобила, ученици су могли да дочарају историјат развоја и усавршавања различитих модела аутомобила реномираних фирми. Многи од изложених експоната коришћени су за снимања наших популарних филмова као што су Балкан Експрес и Шешир професора Вујића.
Од 14,00 до 17,45 часова ученици су имали слободно време. Након незаобилазног McDonald’s ресторана, уследила је шетња Кнез Михаиловом улицом и посета Калемегданском парку уз прелепо јесење сунце.
Како су сви ученици испоштовали договорено време, из Београда се кренуло у 18,00 часова, а у Инђију стигло у 19,15 часова. Ученици су такође били похваљени од стране возача за дисциплину и понашање у аутобусу.
Према прелиминарним утисцима ученика, сматрам да је реализована посета наведеним местима у потпуности испунила постављене циљеве и задатке, повезала теорију и праксу и омогућила ученицима да до сазнања дођу на другачији начин, очигледношћу и непосредношћу.

професор:
Биљана Булатовић

Hits: 629

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .