Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Дан средњошколаца

Датум креирања: четвртак, 19 новембар 2015

Као и претходних  година  и ове године обележили смо Међународни дан студената и средњошколаца у знак сећања на велике студентске протесте који су одржани у Прагу 17. новембра 1939. године.

Студенти су протестовали против нацистичке окупације.  И ове године Дан средњошколаца обележиле су све међународне и националне студентске  и средњошколске организације.

Ђаци Ученичког  парламента  предложили су да се Дан средњошколаца обележи тако што ће ученици и запослени у школи заменити улоге. Ученици су имали недељу дана да се пријаве код наставника и осталих запослених, а запослени би онда припремили њихова задужења.

Током замене улога ђаци су били веома ангажовани и  озбиљно су схватили своју улогу. Ђаци који су имали улогу чистачица заиста су чистили ходнике, кували кафу и чај за наставнике, док су они којуи су имали улогу домара радили све што се од њих тражило. И директор је имао свог заменика, који је схватио да није лако бити директор, док је ученица која је имала улогу секретара видела како је тај посао захтеван. Ученици који су имали улогу да мењају своје наставнике нису имали једноставан задатак. Морали су да припреме наставне јединице за тај час и да пред својим одељењем и наставником презентују припремљено.

Изјава наставнице српског језика и књижевности:

"Данас се осећам веома поностно што су ученици  имали жељу да буду професори књижевности! У данашње време то је заиста реткост! Meђутим ученици Бинић Вук, Бркић Младен, Хелена Тодоровић и Бранко Зорић су ме разуверили. Посебно што су уз моје сугестије припремили изузетно занимљиве часове књижевности. Показали су високи степен озбиљности и одговорности, а надасве креативности, а она је основ свих љубитеља књиге."

Погодака: 794

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .