Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Посета музеју Николе Тесле

Датум креирања: уторак, 25 октобар 2016

У суботу, 08.10.2016. године рализована је посета музеју Николе Тесле и изложби Михајло Пупин у Београду. У пратњи професора Биљане Булатовић, 40 ученика првог и трећег разреда Гимназије у заказано време, 7,45 часова кренуло је ка планираним дестинацијама.


У музеју Николe Теслe, који ове године обележава 160 година од рођења нашег најистакнутијег научника, ученици су се на веома занимљив и креативан начин упознали са животом и делом Николе Тесле. Петнаестоминутни филм, демонстрација оглeда, учешће у огледима, изложба личних предмета, записи, оригинални документи, урна са пепелом Николе Тесле... све су то били начини да у потпуности дочарају и заинтересују ученике за Теслин живот и рад али и да ученици провере своја досадашња и стекну нова знања.

Након обиласка музеја Николe Теслe, посетили смо изложбу посвећену Михајлу Пупину која је већ више од годину дана постављена у Историјском музеју Београдa. Године 2015. обележена су два важна Пупинова јубилеја - стотину година од када је пријавио својих седам патената који представљају рођење области телекомуникација, и осамдесет година од његове смрти, због чега је УНЕСКО 2015. годину прогласио годином Михајла Пупина.

Изложба обухвата Пупинове активности на пољу науке, професорског рада, оснивања и унапређења највећих институција науке у Америци, његове национално- политичке доприносе, многобројна доброчинства, меценски однос према уметности, књижевни рад. Интерактивна комуникација са ученицима остварила је могућност схватања функционисања многих Пупинових открића, а највећи утисак на ученике оставио је експеримент комуникације телефоном и начин преноса звука.


Након изложбе ученици су имали слободно време за шетњу по Кнез Михаиловој улици, посети Калемегдану...
Повратак је уследио у 18,30 часова, уз веома позитивне коментаре ученика о реализованим посетама.

У Инђији, 10.10.2016. године 

Организатор и пратилац групе: Биљана Булатовић, проф. физике

 

Погодака: 960

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .