Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Превенција насиља

Created: Thursday, 15 February 2018

У Гимназији се одржавају едукативне радионице у циљу превенције насиља које води психолог Наташа Миљански. Радионице су замишљене тако да ученици све време учествују, анализирају, доносе закључке, смишљају одговоре у оквиру задатака и самостално их презентују. Циљ је и дискусија и изношење различитих ставова о овако важној теми.

На досадашњим сусретима ученици су били прилично заинтересовани, радо су учествовали и показали да доста знају о насиљу. Научили су како се насиље категорише, према облику и нивоу и на који начин се закон бави њиме. Осмишљавали су поступке за превенцију, где су наводили да је потребна шира промоција ненасилног понашања, путем спортских такмичења, презентација, предавања, паноа, да је важно на прави начин третирати већ постојеће случајеве насиља, пријавити их, бити добро упознат са законским регулативама и процедурама.

Издвојићемо неке поруке које су ученици имали у вези са ненасилним понашањем и толеранцијом:

Не прави разлике међу људима.

Храброст је пријавити.

Ако не можеш да будеш пријатељ са неким, немој га ни вређати, понижавати и злостављати.

Сви смо ми људи, без обзира на вероисповест, пол и боју коже.

Пази на туђа осећања.

Сваки проблем се може решити на леп начин.

Насиље није решење.

Љубав није насиље.

Нико не заслужује насиље.

Толерантан буди – ником не науди.

 

 

Hits: 1283

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .