Посета музеју

Created: Wednesday, 17 October 2018

 

У пратњи наставнице физике Биљане Булатовић, 06. октобра реализована је посета Техничким музејима и Галерији природњачког музеја у Београду.


Ученици су имали могућност да се упазнају са сталном поставком музеја - предмети који сведоче како се некада живело и радило у Србији, галеријом играчака, изложбом „Дунав у Србији“ и да посете научну играоницу осмишљену тако да промовише учење кроз откривање, учествовање, експериментисање и непосредан контакт с научним изазовима, које су у потпуности оправдала циљ посете.
У згради београдске болнице видели су сталну поставку „Медицина кроз векове“ (део Музеја технике и науке), научили о дијагностиковању и лечењу различитих болести о којима сведоче скелетни остаци, патолошки препарати, медицински инструменти, уређаји и апарати.
Даље су имали прилику да посете Музеј аутомобила и упознали се са историјским развојем ове моћне индустрије.
У Галерији природњочаког музеја ученици су чули занимљиву причу о отровним стварима на земљи, од биљака и животиња до отровних хемијских елемената и једињења.

View the embedded image gallery online at:
https://www.gimnazijain.edu.rs/site/skolovanje/aktivnosti/704-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D1%98%D1%83.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProId55e57bc2e9

Hits: 303