Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Дан примирја у Првом светском рату

Created: Wednesday, 10 November 2021

Према одредбама Закона о државним и другим празницима у Републици Србији („Сл. гласник РС“, бр. 43/01, 101/07 и 92/11), државни празник Републике Србије је Дан примирја у Првом светском рату, који се празнује 11. новембра.
Дан примирја је државни празник који се обележава сваког 11. новембра, датума на који нисмо превише обраћали пажњу све до 2012. године, кад је и званично почео да се прославља.


Пре 2012. године, овај датум се обележавао на првим часовима у свим основним и средњим школама у Србији од 2005. године.
У Србији, али и многим земљама широм света, 11. новембар слави се као Дан примирја у Првом светском рату, чијим су потписивањем, у 11 сати у специјалном вагону у шуми Компјењ, недалеко од Париза, силе Антанте и Немачка су окончале сукоб пре тачно 103 године.
С обзиром да смо на продуженом распусту ове недеље и да у школи не можемо да обележимо овај значајан датум, ученице ДРАГАНА ВУЧЕНОВИЋ и АНА ВЕСЕЛИНОВИЋ су припремиле презентацију како би ученике наше школе детаљније упознале са историјским догађајем којим се обележава овај празник.

 

Hits: 230

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .