Гугл учионице

virtuelna ucionicaGoogle учионице Гимназије су сервиси за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. За приступ учионицама обратите се предметним наставницима . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

WWF иницијативa “Биодивови”

Датум креирања: среда, 17 новембар 2021

Ученица трећег разреда (III4) наше школе, Драгана Вученовић, у сарадњи са професорком биологије, Драганом Милошевић Чакић, учествовала је у WWF-ом (World Wide Fund for Nature) пројекту под називом: “На младима клима остаје”.
Након конкурса, Драгана је примљена на пројекат и са три девојке из тима: Милицом Јовановић – ученицом четвртог разреда природно-математичког смера гимназије у Зајечару, Милом Антоновић – ученицом четвртог разреда Oxford Sixth Form College у Британији и Mилицом Ристичевић – студенткињом Фармацеутског факултета у Београду је основала иницијативу “Биодивови” која се бави заштитом биодиверзитета у нашој земљи.
Иницијатива “Биодивови” се спроводи на више начина, а то је: преко друштвених мрежа Instagram-a и Facebook-a, снимања podcast-a и учествовањем у телевизијским емисијама, као и излагању на омладинским климатским форумима.

Први саговорник у podcast-у на тему: “Са пчелама на ти” је била истраживач-сарадник на Биолошком факултету у Београду, Јована Била Дубаић.
Драгана је преко WWF-oвог пројекта “На младима клима остаје” излагала на Омладинском климатском форуму (који је одржан 26. септембра 2021. године) и такође је поред пет иницијатива које су учествовале пласирала се међи три на Регионални Омладински климатски форум (који је одржан 10. октобра 2021. године) на којем су учествовале поред наше земље и Бугарска, Румунија и Чешка. Након Регионалног климатског форума, Драгана Вученовић је добила WWF-oв СЕРТИФИКАТ за иницијативу “Биодивови” коју спроводи њен тим. Као награду тим је добио камеру за снимања која ће им користити у даљем раду.
Пројекат “На младима клима остаје” се наставља и омладинска иницијатива “Биодивови” заједно са нашом ученицом, Драганом Вученовић, и њеним тимом ради на сузбијању последица и проналажењу решења за климатске промене.
WWF, као Светска организација за заштиту природе, је ту да нам свима који учествујемо у пројекту пружи знања, вештине, средства и подршку да спроведемо своје идеје за бољу будућност ПЛАНЕТЕ.

Млади су свесни проблема који климатске промене представљају. Њихова будућност је у питању, време је да их послушамо!

Више о иницијативи “Биодивови” сазнајте путем линкова:

https://www.instagram.com/biodivovi/ 

https://hi-in.facebook.com/biodivovi/posts/?ref=page_internal

 

Погодака: 414

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .