Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Географска секција Гимназије - Излет „Трагом српских јунака“

Датум креирања: петак, 31 октобар 2014

У оквиру пројекта „Голгота и васкрс Србије" у спомен стогодишњици Првог светског рата настојали смо отргнути од заборава многа знаменита места и споменике који сведоче о јуначким делима и значајним догађајима из историје српског народа и државе.

Организацијом и реализацијом излета „Трагом српских ратника" чланови географске секције допринели су очувању и неговању властите културе и патриотизма као и формирању одговорног односа према културном наслеђу.
Посетили смо много споменика који су неодвојиви од од историје чији су сведоци, и од средине где су стационирани, а тиме су наши утисци упечатљивији и трајнији.

 Извештај са излета „Трагом српских јунака"

Правац: Инђија – Шабац – Текериш – Тршић – Гучево - Мачвански Прњавор - Инђија Датум: 11.10.2014. године
На пут је кренуло четрдест и три ученика прве, друге и треће године, као и професорке Љиљана Жижић, Марта Куљевацки, Снежана Стећук, Јована Глогиња и Жељка Влаовић.
Из Инђије смо кренули у 7 часова и 20 минута, а у Шабац смо стигли у 8 часова и 15 минута. На путу до Шапца из аутобуса смо могли видети остатке средњовековне тврђаве Заслон , а потом смо застали код споменика Ратних одликовања града Шапца, који се налази у центру. Испред споменика су ученице Александра Стаменковић, Мартина Жабчић, Сузана Вуковић и Јована Лаћарац причале о одликовањима које је град добио, као што је Карађорђева звезда четвртог степена, али и о жртвама због којих је Шабац добио епитет «Српски Верден». Након паузе, у 9.20 крећемо даље. Током путовања већини ученика се спавало, па смо били тиши него обично.
Професорке су говориле о култури краја кроз који пролазимо, о неким важним географским одликама, о Церској бици и још неким занимљивостима. Заједно смо обновили оно што смо научили на редовној настави, а научили смо и нешто ново и схватили зашто идемо на ова места и зашто треба да знамо историју свог народа.
У 10.05 стижемо у Текериш у коме се налази Спомен-костурница која изазива велико поштовање и дивљење према људима који су дали своје животе зарад отаџбине. У музеју видимо униформе тадашњих војника, различита документа и слике који описују дешавања у рату. Кустос нам прича о тешкој ситуацији српских војника, Церској бици и победи наше војске. Сликали смо се код Спомен-костурнице и око 11 часова кренули даље.
Долазимо у Тршић у 11.40, где шетамо по етно комплексу, уживамо у чистом ваздуху и лепој природи. На путу ка Вуковој спомен-кући налазе се табле са Вуковим мудрим и врло занимљивим изрекама. Када смо стигли до Вукове куће кустос нам је причао о њеовом животу и о самој кући, у коју смо ушли и потписали се у књигу која се ту налази. Преостало слободно време искористили смо за шетњу. Кренули смо даље у 13 часова и 13 минута.
На путу ка врху планине Гучево на висини од 778 м где су вођене рововске борбе у оквиру Дринске битке, професорке су нам причале о особинама ове планине. После великих кривина, стижемо на врх код Спомен-костурнице из 1929. године, а ученици Ашћерић Миливоје, Стаменковић Александра, Марковић Огњен, Ивона Младеновић, Обрадовић Раде, Драгаш Тамара и Јовановић Душица одржали су нам јавни час. Са планине се пружа поглед на читаву Лозницу и Подриње. Око 15.10 смо мало ниже, у одмаралишту ''Гучево'' ручали, уживали у погледу и чистом ваздуху. Мало дуже смо чекали на услугу у ресторану,нпа је полазак каснио - кренули смо у 16.30.
На кратко смо стали у Бањи Ковиљачи, нисмо излазили из аутобуса, али смо чули од професорке о лековитим својствима ове бање. У 17.40 стижемо у Мачвански Прњавор који називају Ћеле-кула западне Србије. Ту смо посетили спомен-костурницу која се налази у дворишту сеоске цркве. Локални свештеник нас је упознао са страдањима мештана после Церске битке због одмазде аустроугарских војника.
У 18.10 крећемо ка Инђији, али после дуже паузе због квара аутобуса стигли смо у Инђију око 22 часа. Иако смо били уморни, чекање нам није тешко пало, певали смо и дружили се. Након дана проведеног у дружењу и смеху, али и у учењу, упознавању прелепих предела наше земље и њене славне историје осећали смо се веома испуњено и задовољно. Био је то један савршен дан.

Милена Лучић, Мина Боснић и Анастасија Пешић I-3

Погодака: 954

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .