Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Михајло Петковић и Наталија Дабић освојили седмодневни пут у Москву

Датум креирања: понедељак, 25 мај 2020

Ученици наше школе Михајло Петковић и Наталија Дабић учествовали су и победили на међународном такмичењу које је расписала AFS организација и освојили седмодневни пут и обилазак Москве. Честитамо Наталији, Михајлу и њиховој професорки Жељки Влаовић и желимо им срећан пут у Русију!

Дан поезије

Датум креирања: среда, 28 март 2018

Широм света 21. марта се слави Дан поезије, а како причати о поезији а не причати о Пушкину, Јесењину, Тјутчеву, Љермонтову... Руски дом тога дана отвара своја врата за сву децу из Србије, учила она руски језик или не. И заиста, преко сто ученика из основних и средњих школа су били тамо како би се такмичили у рецитовању на конкурсу „Очаравајући стихови“ и на тај начин прославили Светски дан поезије. Професорка руског језика, Жељка Влаовић, водила је два ученика наше школе, Јову Гужвића II4 и Драгана Весића III4. Обојица су остварили одличне резултате!

 

Опширније...

Руска чајанка (Русское чаепитие)

Датум креирања: уторак, 21 април 2015

ruska cajanka 01У петак 17. априла, ученици III2 и 20. априла ученици II2 , на часу руског језика направили су руску чајанку.

Опширније...

МАСЛЕНИЦА

Датум креирања: среда, 04 март 2015

IMG 20150220 144042У петак, 20. фебруара, ученици III2 на часу руског језика обележили су руски празник Масленицу. Масленица је један од најомиљенијих и највеселијих руских празника, који се сачувао још из паганских времена. Он се обележава широм Русије, у школама, на трговима , у кругу породице... То је древни празник који потиче од пре много векова; посвећен је пролећном доласку сунца, опроштају од зиме и сусрету са пролећем. Са доласком хришћанства у Русију, овај празник се прославља у седмици која претходи Великом посту, који Масленица и најављује.

Опширније...

Руски календар

Датум креирања: уторак, 26 април 2011

Овде можете погледати руски календар.

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .