Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Фестивал ЛЕпих Речи Тител – ФЛЕРТ

Датум креирања: четвртак, 27 септембар 2012

Поводом Европског дана језика, Народна библиотека „Стојан Трумић“, “Друштво руско–српског јединства Тител“ и Скупштина општина града Тител, 22.09.2012. године организовали су такмичење на српском и руском језику за основце, средњошколце и студенте.

sdc12093Одазив је био бројан.Учествовали су ученици из : Жабља, Зрењанина, Новог Сада, Пећинаца, Сремских Карловаца, Старе Пазове, Земуна, Београда, Ниша, Врања..... и наравно ученици инђијске Гимназије.

Ученици наше школе учествовали су у две категорије : у литерарном стваралаштву, слободна тема на руском језику и у казивању стихова (рецитовању) на руском језику. У обе категорије за средњошколце проглашени су -  ПРВИМА МЕЂУ НАЈБОЉИМА !  М О ЛО Д Е Ц!!!

Дуња Борић (IV2) са својим радом - “ Интервью с молодой художницей “  и Дарија Терјагова (III2) са анализом лика Ане Карењине -„Анна Каренина - виновник или жертва?“, са још једним такмичарем ушле су у финале. Прву награду је добила Дарија Терјагова!

Три ученика из наше школе су рецитовали стихове Сергеја Јесењина и Булата Окуџаве: Тамара Ћалић (IV 4), Душан Вуковић  (IV 4) и Никола Марковић (III 4). Победу је опет однео наш ученик Никола Марковић са песмом „ Собаке Кочалова“, С. Јесењина.

Шта рећи (написати :-) ), осим да је наше учествовање било веома успешно, и није прошло незапажено.

Свим учесницима,управа школе честита на великом успеху и жели да и даље тако наставе.

 Проф. руског језика

Жељка Влаовић

 

Погодака: 1577

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .