Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Руска чајанка (Русское чаепитие)

Датум креирања: уторак, 21 април 2015

У петак 17. априла, ученици III2 и 20. априла ученици II2 , на часу руског језика направили су руску чајанку.

ruska cajanka 01

«Руси веома често пију чај. Многи руски писци су у својим делима описали ритуал испијања чаја: Пушкин, Толстој, Достојевски, Чехов... Најпознатији су црни и зелени чај. Наша професорка руског језика желела је да нам омогући да осетимо атмосферу руске чајанке.

Прво смо припремили сто. Следећи руску традицију на средини стола стајао је самовар. За оне који не знају то је метална посуда у којој се само кува вода за чај. Некада је самовар радио на плин, дрва или угаљ, а касније на струју. Најпознатији самовари су из града Тула. Затим нам је био потребан још један чајник у којем смо чај прелили врелом водом и ставили да одстоји. После извесног времена процеђен чај разлили смо у шоље а затим смо насули воду из самовара; на овај начин свако је правио чај по свом укусу. Били смо вредни и сви смо се потрудили да нешто донесемо. Професорка је донела шољице за чај и неке руске посластице, а ми смо се потрудили да употпунимо утисак па смо за ову пилику донели и заједно испробали разне кексиће, колаче, слатко од шљива (хвала нашим бакама :) )...

Професорка Жељка Влаовић успела је да донесе дух руске чајанке у учионицу број 21. Хвала јој на томе, заиста смо уживали.»

ruska cajanka 02ruska cajanka 03ruska cajanka 04ruska cajanka 05ruska cajanka 06ruska cajanka 07ruska cajanka 08ruska cajanka 09ruska cajanka 10ruska cajanka 11ruska cajanka 12ruska cajanka 13ruska cajanka 14ruska cajanka 15ruska cajanka 16ruska cajanka 17ruska cajanka 18ruska cajanka 19ruska cajanka 20ruska cajanka 21ruska cajanka 22

Тамара Драгаш III2

Погодака: 1137

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .