Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Дан поезије

Created: Wednesday, 28 March 2018

Широм света 21. марта се слави Дан поезије, а како причати о поезији а не причати о Пушкину, Јесењину, Тјутчеву, Љермонтову... Руски дом тога дана отвара своја врата за сву децу из Србије, учила она руски језик или не. И заиста, преко сто ученика из основних и средњих школа су били тамо како би се такмичили у рецитовању на конкурсу „Очаравајући стихови“ и на тај начин прославили Светски дан поезије. Професорка руског језика, Жељка Влаовић, водила је два ученика наше школе, Јову Гужвића II4 и Драгана Весића III4. Обојица су остварили одличне резултате!

 

Општа категорија рецитатора од 14-18 година:
Јово Гужвић – 2. место – “Плану видик у плавом пожару“, Сергеј Јесењин

Категорија „Уметничко рецитовање“ од 14-18 година:
Драган Весић – 1. место – „Црни човек“, Сергеј Јесењин

Поносни смо на наше ученике и нашу професорку, и радујемо се свакој следећој сарадњи са Руским домом! Такође, честитамо свим награђеним ученицима!

Уз професорку руског, као пратња и подршка ишло је и неколико ученика наше школе међу којима су били и странци из пројекта Интеркултуре – Рускиња Тања и Италијан Ђовани. 


Ево шта је Тања, гошћа из Русије, рекла о својим утисцима везаних за тај дан: „Гимназија из Инђије ми је пружила могућност да посетим Руски дом у Београду и да присуствујем такмичењу у рецитовању песама на руском језику. Било је много талентоване деце и драго ми је да је толико људи заинтересовано за руски језик. Ипак сматрам да су ученици из Инђије били међу најбољима. Касније смо били на мјузиклу Фантом из Опере у Позоришту на Теразијама. То је за мене било ново и фантастично искуство јер никада пре нисам била у српском позоришту. Била сам одушевљена јер смо ишли иза сцене и упознали главну глумицу Мирјану Матић. Много ми се допало како су ме прихватили и у породици и у школи.“

 

Hits: 630

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .