Дан поезије

Датум креирања: среда, 28 март 2018

View the embedded image gallery online at:
https://www.gimnazijain.edu.rs/site/skolovanje/predmeti/ruski-jezik/687-%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProId6299c8420e
Широм света 21. марта се слави Дан поезије, а како причати о поезији а не причати о Пушкину, Јесењину, Тјутчеву, Љермонтову... Руски дом тога дана отвара своја врата за сву децу из Србије, учила она руски језик или не. И заиста, преко сто ученика из основних и средњих школа су били тамо како би се такмичили у рецитовању на конкурсу „Очаравајући стихови“ и на тај начин прославили Светски дан поезије. Професорка руског језика, Жељка Влаовић, водила је два ученика наше школе, Јову Гужвића II4 и Драгана Весића III4. Обојица су остварили одличне резултате!

 

Општа категорија рецитатора од 14-18 година:
Јово Гужвић – 2. место – “Плану видик у плавом пожару“, Сергеј Јесењин

Категорија „Уметничко рецитовање“ од 14-18 година:
Драган Весић – 1. место – „Црни човек“, Сергеј Јесењин

Поносни смо на наше ученике и нашу професорку, и радујемо се свакој следећој сарадњи са Руским домом! Такође, честитамо свим награђеним ученицима!

Уз професорку руског, као пратња и подршка ишло је и неколико ученика наше школе међу којима су били и странци из пројекта Интеркултуре – Рускиња Тања и Италијан Ђовани. 


Ево шта је Тања, гошћа из Русије, рекла о својим утисцима везаних за тај дан: „Гимназија из Инђије ми је пружила могућност да посетим Руски дом у Београду и да присуствујем такмичењу у рецитовању песама на руском језику. Било је много талентоване деце и драго ми је да је толико људи заинтересовано за руски језик. Ипак сматрам да су ученици из Инђије били међу најбољима. Касније смо били на мјузиклу Фантом из Опере у Позоришту на Теразијама. То је за мене било ново и фантастично искуство јер никада пре нисам била у српском позоришту. Била сам одушевљена јер смо ишли иза сцене и упознали главну глумицу Мирјану Матић. Много ми се допало како су ме прихватили и у породици и у школи.“

 

Погодака: 556