Премијера представе

Датум креирања: среда, 19 јун 2013

У Културном центру Инђија, 16. маја у 20.00 часова, изведена је премијера представе „Три чекића (о српу и да не говоримо)" по тексту Деане Лесковар, а у режији Јована Грујића. Цео пројекат реализован је као копродукција Културног центра Инђија и позоришта „Бошко Буха" из Београда. Премијера предтаве обележила је 10. рођендан Културног центра Инђија.
Нешто више о самој представи рекао нам је Александар Милковић, један од главних глумаца: „Сам текст говори о групи младих људи која дели једно двориште на Врачару. Време је 1963. година, време јачања комунизма у Србији, време кога се углавном сећају као неког срећнијег и лепшег времена од овог данас. Међутим, редитељ је желео да кроз судбене тих младих људи покаже да је још тад постојала клица нечег лошег што се годинама развијало и што се на крају развило у ово стање у ком данас живимо. Сам рад на представи трајао је непуних 40 дана, што је по мом мишљењу мало да се уради овакав текст, али то често не зависи од нас. Пробе су рађене у позоришту „Бошко Буха", а премијера је одржана у Културном центру у Инђији."
Драматург представе је Милена Деполо, сценограф Љерка Хрибар, Костимограф Момирка Баиловић, композитор Срђан Марковић, дизајн светла Срђан Цветковић, суфлер Жељко Јаћић, организатори Тамара Милосављевић и Ивана Јовановић, а глумачку екипу чине: Петар Бенчина, Јелена Тркуља, Александар Милковић, Урош Јовчић, Соња Ковачевић, Соња Младенов, Петар Милићевић, Данило Миловановић, Никола Бошковић, Александра Сашка Симић, Драгољуб Денда, Бранислав Платиша и Борка Томовић.

premijera predstave 1
premijera predstave 2

Елена Барањ

Погодака: 1285