Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Обележавање 1700. година од Миланског едикта

Датум креирања: четвртак, 21 новембар 2013

Ученици првог и другог разреда наше школе су 25.09.2013. год. заједно отишли у Културни центар, како би погледали 3 археолошка филма. Овај догађај је одржан поводом 1700. година од Миланског едикта. Италијани су граду Нишу поклонили 20 филмова од којих смо ми гледали:

1. ,,Деметра- мит, легенда и традиција"

Режија: Ебе Ђованини

-Археолоско- митска слика прошлости у чијем је средишту позната старогрчка богиња која је била јако поштована, иако није била Олимпијско божанство.

2. ,,Испосница свете Феброније: места, култ, сећања"

Режија: Лоренцо Данијеле

-За становнике мале општине под Етном у Палагонији, празник свете Феброније је моменат препун религиозих сећања. Култ св. Феброније потиче из XVI века, када се једном доминиканском фратару јавила у сну, рекавши му да њене реликвије које је носио из Рима, уступи локалном становништву.

3. ,,Етрурски ратници"

Режија: Алан Бадел

-Етрурци су више од четири века неометано владали у централној Италији. Били су комплексни; добро структурно и политички организовани у градове-државе. О њиховој моћи сведоче богата погребна опрема и оружје (копља, мачеви, штитови, секире,...)

Своје мишљење о филму, са нама су поделили ученици првог и другог разреда:

,,Од свих одгледаних филмова, најзанимљивији ми је био филм о светој Фебронији. Био је пун нових сазнања, трагичних догађаја који нама нису тако познати. Иако тешка прича о једној жени, држала је пажњу нас гледалаца и натерала нас на размишљање"

,,Ми се надамо да ће чешће бити организовани слични догађаји, јер је било веома узбудљиво И много тога смо научили."

Погодака: 779

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .