Извештај са Сајма књига у Београду 2013. године

Датум креирања: уторак, 28 јануар 2014

Наши ученици су и ове године показали вeлико интересовање за посету Сајму књига. Унапред испланиран програм у организацији професора, добро расположење ученика и лепо време, утицали су да све протекне у најбољем реду. Ученике је на овом путу пратила професокра латинског језика, Тамара Миљанић.

sajam knjigaЗа Београд смо кренули у раним јутарњим часовима 26. октобра 2013. године. Према предвиђеном програму организације пута, на Сајму смо провели четири сата. Све похвале ученицима који су се одазвали нашем позиву да посете ову велику манифестацију у част књиге и књижевности. У прилог томе иде и чињеница да сваке године има доста заинтересованих ученика и да се увек тражи карта више. Наша запажања су да ученици траже и купују књиге различитих жанрова, у зависности од афинитета, и да увек знају шта је ново и актуелно у шароликом опусу издавачких кућа. Занимљиви су им класици, као и дела са историјском и психолошком тематиком. Ученицима наше школе најзанимљивији су били штандови издавачке куће „Вулкан", „Чаробна књига", ,,Лагуна"... Ове године највише је било ученика прве године. Надамо се да ће и наредне године традиција бити настављена.
Ево утисака неких ученика који су посетили Сајам:
,,Најдуже сам разгледала књиге на штанду издавачке куће ,,Вулкан". Била сам веома пријатно изненађена због невероватних попуста и великог избора квалитетних књига. Штанд сам напустила са пет купљених књига. Након овогодишње посете Сајму, сигурно ћу га посетити и следеће године".
„Пријатно сам изненађена понудама на сајму. Била је велика гужва и људи су били заинтересовани за различите књиге. Посебно сам била одушевљена избором књига на штанду „Делфи". Свакако ћу без размишљања ићи и следеће године".

Теодора Сувајац I4
Наташа Матош I4
Исидора Петровић I1

Погодака: 1493