Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

„Свет ће бити бољи или никакав“

Датум креирања: уторак, 15 април 2014

„Киша је падала, стајали смо мокри до коже. Ти си ме питала: „Може ли још?"- рекох да може. Магла се спустила и свуда јастуци од смога... Ти си ме питала: „Јесмо ли сами, има ли Бога?". Јер има тамо негде један град, где кише дане броје, где нико више није млад, град без боје." Град и глад...

„Ово превише за мене можда је. И тако ми се овде не остаје." – говорим ти. Обршем уснама с образа твога кап. Сва си у сузама, питаш где то идем.„Овде ме убија сваки дах. Одлазим." Узима ме за руку и говори: „ Не дај да загрли те туга." Пољупцима ме води далеко од свега. Додирима ме убеђује да љубав свет чини лепшим, без обзира на све. Прекидам хармонију реченицом: „Не, овде никада неће бити боље." „Боље ли су хладне улице Њу Џерсија?"

„Боље хладне улице Њу Џерсија, него пуна кућа, празна тепсија." – одговарам.

Жалим, ал' не гледам иза себе...

 

Њу Џерси, дан: први.

Град из снова! Златне полуге расту на дрвећу. Хране у изобиљу. Она ми се није јавила.

Њу Џерси, дан: седми.

Град из снова. Кућа ми је пуна златних полуга. Шест килограма вишка. Још увек се не јавља.

Њу Џерси, месец: први.

Диван град. Почео сам и двориште да испуњавам златним полугама. Панталоне два броја веће. Не јавља се... Мој свет је свакако бољи.

Њу Џерси, месец: шести.

Град. Златне полуге су свуда. Вода има укус злата. Фармерице преуске. Не желим ни да пишем да ми се не јавља. Овакав живот ми одговара.

Њу Џерси, година прва.

Град. Златне полуге. Храна. Нема Ње... Добро сам.

Њу Џерси, година: друга.

Нема Ње... Овде ми је боље него тамо.

Њу Џерси, година: пета.

Град, и глад... Златне полуге су изгубиле своју вредност.

Њу Џерси, година: пета, дан: други.

Новински наслов: „Свет ће бити бољи или никакав!"

С њом је био бољи...

 

Драгана Шорак III3

Погодака: 712

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .