Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Државни прваци у стрељаштву

Датум креирања: понедељак, 05 мај 2014

Ученици наше школе учествовали су на такмичењу у стрељаштву 4. априла 2014. године у Смедереву, појединачно Софија Алимпијевић и екипно: Марко Алимпијевић, Раде Обрадовић и Душан Вукмировић. Софија је освојила шесто место, а екипно смо прваци државе. У наставку можете прочитати интервју са Марком Алимпијевићем, једним од учесника на такмичењу.

Како си постао стрелац?
 На наговор тате дошао сам у стрељану да пробам да пуцам. Допало ми се и тако сам почео да се бавим стрељаштвом.

Да ли се неко у твојој породици бавио стељаштвом?
 Тата ми се бавио, он је сада у управи клуба, а такође је и мој тренер.

Како усклађујеш обавезе: тренинг, школу и дружење?
 Већ сам се навикао да су викендом такмичења. Када сам друга смена мало ми је теже јер из школе одмах идем на тренинг. Са пријатељима се дружим кад год имам времена.

Како проводиш слободно време?
 Најчешће са пријатељима. Немам много слободног времена, а кад имам играмо фудбал или погледамо филм или изађемо у град.

Колико често и где имаш тренинге?
 Тренирам сваким радним даном у стрељани испод сале Петар Кочић школе, тренинг ми траје најмање 2 сата са разним задацима.

Како се зове твој клуб и колико има чланова?
 Клуб се зове СД (Стрељачка дружина) „Младост" и има 20 активних такмичара.

Да ли ми можеш рећи нешто више о оружју из којег пуцаш?
 Нажалост, на такмичењу нисам пуцао из пушке са којом тренирам, пуцао сам из стандардне ваздушне и стандардне малокалибарске пушке. Модел пушке са којом тренирам је „Anschutz 8002" са пречником дијаболе 4,5 мм.

На шта мислиш у тренуцима кад се спремаш да повучеш обарач?Како се концентришеш?
 Повлачење окидача се дешава независно од свега другог, тада размишљам само како да лепо извучем окидање. Концентришем се слушајући музику.

Која је тајна твог успеха?
 У принципу нема тајне, успехе постижем максималним залагањем и трудом на сваком тренингу и такмичењу.

Чуо сам да сте ти и твој тим освојили прво место на републичком такмичењу. Да ли ми можеш рећи какав је осећај тријумфовати на тако високом такмичењу?
 Да, такмичење је било у Смедереву. Било је неизвесно до самог краја, али смо ипак тријумфовали и осећао сам се фантастично.

Ко све чини твој тим и како се слажете?
 Раде Обрадовић, Душан Вукмировић и ја чинимо тим. Атмосфера је одлична јер се дуго знамо и још се од општинског такмичења могло наслутити да можемо до првог места.

Порука младима у Србији?
 Моја порука младима је да сви требају да се баве било каквим спортом, али је много важније да су том спорту посвећени и да уживају у њему.

str1

str2

Александар Плавшић III2

Погодака: 932

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .