Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Екскурзија II разред

Датум креирања: среда, 04 јун 2014

Екскурзија је реализована са циљем да ученици проведу три дана у југозападној Србији, ради упознавања са природним и културно-историјским богатством овог дела наше земље. На пут смо кренули 25.04.2014.

Првог дана на пут смо кренули преко Шапца за Ваљево, где смо у току пута отишли у манастир Каону који је смештен у срцу природе.Обишли смо Бранковину познату по породици Ненадовић,али и нашој чувеној песникињи и чланици Српке академије наука и уметности, Десанки Максимовић. Ту смо обишли њен гроб, чули занимљиву причу о њеном животу и стварању о музеју, делимично осетили атмосферу школства 19. века и посетили цркву Светих Арханђела, задужбину проте Матеје Ненадовића. У Ваљево смо,упркос киши,прошетали кроз део старог града Тешњара поплочаног калдрмом,познатог по занатству. У центру града обишли смо Народни музеј у коме смо видели поставку из 2007. године која приказује целокупну хронолошку историју ваљевског краја. У склопу музеја обишли смо и Муселимов конак, данас споменик културе који је направљен за потребе турског управника ваљевске нахије, али познатијег као апсана у којој су Алекса Ненадовић и Илија Бирчанин мучени. Затим смо обишли Кулу Ненадовића, ту смо погледали кратки филм од десетак минута из којег смо се могли упознати о постанку куле и њене историје. Након одгледаног филма, кренули смо у обилазак куле.
Другог дана, после доручка, отишли смо у правцу Новог Пазара у чијој смо околини посетили четири манастира од изузетне важности за историју нашег народа и државе који су под заштитом УНЕСКО-а и који су уједно најзначајнији центри средњовековне културе из доба Немањића. Обишли смо Петрову цркву, најстарији споменик црквене архитектуре на овим просторима, који уз значајнију рестаурацију и даље одолева зубу времена. Мало даље, на оближњем брду посетили смо манастир Ђурђеви ступови кога је подигао велики жупан Стефан Немања у стилу Рашке школе. У наставку нашег путовања поново смо се вратили кроз Пазар да би смо отишли у Сопоћане, задужбину Уроша I , данашњу галерију фресака и манастир који својом величином и лепотом надмашује све остале. Ручали смо у Рашкој и запутили се у Студеницу, тајанствену мермерну лепотицу која је оставила утисак на све присутне. Увече уз кашњење, због последица елементарних непогода вратили смо се долином јоргована преко Краљева у Ивањицу. Пут смо искористили опуштајући се у удобној вожњи, сумирајући утиске о виђеном тог дана, у дружењу и лаганој дремки. Стигли смо у Ивањицу. Прво смо вечерали па наставили дружење, једна група се упутила у вечерњи обилазак града, а друга на базен.
Последњег, трећег дана, након доручка смо напустили собе и кренули преко Сјенице ка манастиру Милешева. Милешева задужбина краља Стефана Владислава најпознатија је по светски чувеној и најлепшој фресци, Симбол мира, Бели Анђео. Овај манастир поседује изузетно историјски-материјално богату ризницу коју нажалост нисмо обишли јер су у току били недовршени безбедоносни радови. Након Милешеве упутили смо се ка Кокином Броду где смо ручали у ресторану Златарско језеро, већина се сложила да је тај ручак најбољи. На овом путовању за време ручка и после ручка наишао је тамни облак и просипао кишу због чега нисмо обишли хидроцентарлу Кокин Брод него смо је само панорамски видели. Након овога упутили смо се ка Златибору. У вечерњим сатима вратили смо се у Инђију.

 

Погодака: 876

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .