Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Екскурзија III разред

Created: Wednesday, 04 June 2014

За школску 2013/14. годину планирана екскурзија за ученике III разреда „Праг – Братислава" реализована је у периоду од 24. до 27. априла 2014. године.
У току пута, са водичем и возачима договорено је могуће одступање од плана програма путовања, које је подразумевало обилазак Братиславе 1. дана путовања, а не 4. дана. Ова промена је извршена због повољних временских услова, веома добре сатнице путовања, а у корист ученика, чија је пажња првог дана путовања највећа.

Боравак у Братислави је оставио веома леп утисак на све ученике. Првих сат времена у пратњи водича, обишло се брдо Славин са тврђавом, а затим и ужи центар града: Јеврејска четврт, катедрала Св. Мартина, Стари трг, позориште и Бискупска палата. Ученици су имали могућност да самостално разгледају град.
Након доручка, другог дана кренуло се у обилазак и разгледање старог дела града Прага: Вацлавски трг, Тинска катедрала, многобројни пасажи (скулптура Давида Черног – Коњаник), Јеврејска четврт са синагогама, сат Орлој. Ученици су имали и слободно време, али им је пре тога указано на начине кретања, најатрактивније путање (Париска улица, Кафкин трг..), повољна места за куповину, места са традиционалном храном, повољне и сигурне мењачнице и слично.
Трећи дан, ученици су посетили „Мала страна" и Храдчане са катедралом Светог Вита, смену страже испред новог краљевог дворца, стари краљевски дворац, базилику Светог Ђорђа, Златну улицу, Народно позориште, мостове на Влтави... Поподне смо ишли у вожњу бродом по реци Влтави. Тамо смо имали ручак.
Четвртог дана, кренуло се за србију. Пауза на путу ка повратку била је у тржном центру „Авион" у близини града Брна, где је након краћех задржавања настављен пут.

prag

Hits: 749

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .