Гугл учионице

virtuelna ucionicaGoogle учионице Гимназије су сервиси за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. За приступ учионицама обратите се предметним наставницима . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Посета сајму туризма и Етнографском музеју

Created: Tuesday, 24 February 2015

Дана 21.02.2015. запутили смо се заједно са професоркама Љиљаном Жижић и Снежаном Стећук у Београд. Из Инђије смо кренули у 09:00h, а у Београд смо стигли око 10:30h. Најпре смо отишли на Сајам туризма, где смо се мало дуже задржали. Ту су представљене једне од најлепших дестинација широм света, као и најлепша места наше државе и уопште целог Балкана.

01sajam turizma 2015

После Сајма туризма, након кратке вожње кроз Београд, стигли смо у Етнографски музеј, где смо имали прилику да видимо сталну изложбу музеја, односно народну културу Срба у ХIХ и XX веку. У приземљу су изложене свечане народне ношње. Углавном је ношња с краја XIX века и из прве половине XX века, односно из доба пре индустријализације. На првом спрату се види какво је било становање на селу и у граду. За сваку област је издвојена типична кућа која је настала услед утицаја природних одлика краја и историјских околности. У појединим витринама, које осликавају свакодневни живот породице, дочарани су Ускрс, Бадње вече и Слава. Током обиласка изложбе могу да се уоче сличности и разлике у панонској, динарској, централно-балканској и приморској области.

02sajam turizma 201503sajam turizma 2015

Након посете Етнографском музеју имали смо могућност да неко време уживамо у лепоти главног града. Из Београда смо кренули око 17:10h, а у Инђију смо стигли нешто мало после 18:00h.

Ученицима се овај излет у Београд веома свидео и једва чекају следеће дружење!

04sajam turizma 2015

Кошњак Тамара I3

Hits: 1216

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .