Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Трејлер за филм „Ја нисам Оњегин“

Датум креирања: петак, 04 децембар 2015

Ученици II4 наше школе на веома забаван начин започели су анализу једног од најпознатијих романа у историји светске књижевности. У питању је «Евгеније Оњегин», роман у стиху Александра Сергејевича Пушкина. Ево шта нам је рекао Младен Бркић, један од ученикa:

,,Идеју о прављењу трејлера за филм „Ја нисам Оњегин“ добили смо од наше професорке српског језика и књижевности Драгице Савић Радоњић, а употребили смо је да бисмо организовали час српског језика и књижевности на Дан средњошколаца, када већ традиционално  мењају улоге ученици и наставници. У нашем разреду, другом четири, Вук Динић био је професор. Трејлер нам је користио као увертира за обраду „Евгеније Оњегина“. У њему смо се дотакли неких кључних детаља из романа које смо на самом часу обраде разрађивали. У току анализе успели смо да боље разумемо дело, али и пишчев став исказан у роману. Обрадили смо и писма славних јунака, а као домаћи задатак добили смо да их научимо напамет.

Надам се да ћете уживати у нашем кратком трејлеру.''

Исидора Петровић

Погодака: 401

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .