Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Изложба слика Данице Јовановић (1886-1914)

Датум креирања: петак, 04 децембар 2015

Ученици наше школе посетили су изложбу слика познате уметнице Данице Јовановић која је била постављена у Кући Војновића у Инђији.

Амбијентална поставка у Инђији приказује део опуса, живот и историјске околности у којима је стасавала и које су довеле до трагичног краја. Изложба обухвата и документарни сегмент у виду репродуктивних фотографија и личне преписке књига који додатно илуструју њен живот. Стваралачки опус Данице Јовановић први пут представљен је 1986. године новосадској, а убрзо потом и публици Бешке и Инђије.

Даница Јовановић рођена је 4. јануара  1886. године. Она је прва српска сликарка која је припадала генерацији српских модерниста. Своје уметничко школовање започела је почетком 20. века, а њен креативни успон прекинули су Балкански и Први светски рат. Даница почиње да се школује у осамнаестој години у Вишој српској девојачкој школи у Новом Саду, а наставља у Минхену на Женској сликарској академији. У тренутку када је њен живот насилно прекинут, стрељањем у Петроварадинској тврђави почетком Првог светског рата, Даница је имала двадесет и седам година (12. септембра 1914.године). Укупно седамдесет и три каталошке јединице, шездесет и једна слика сигурно су полазиште за сагледавање сложених путева којима се кретало сликарство Данице Јовановић.

                                                                                Николина Пешкир и Нина Станишић

 

 

Погодака: 764

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .