Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Површине и њени односи – текстура

Датум креирања: среда, 10 фебруар 2016

Ученици I3, I4, II1 и II2 упознали су се са појмом површине кроз практичну вежбу и рад са глином.
Површина је геометријски појам који означава меру величине геометријске слике у еуклидском дводимензионалном простору. Тачка и линија немају површину, односно површина им је нула. Са друге стране раван има бесконачну површину.
Површина је такође и део тела у простору који је изложен спољашњости.
Материјали поред својих физичких и хемијских својстава имају и обележја визуелне и тактилне изражајности. Њих открива чуло вида и чуло додира. За визуелну културу веома је важан „додир погледом“, што значи да се самим виђењем доживљавају својства материјала и његове форме. Оно што визуелним опажањем или додиром осетимо као одређено стање материјала називамо текстуром. Она се исказује као глатко, храпаво, масно, суво, меко, тврдо итд.
Практични рад-техника вајања – глина
Глина је традиционални, класични материјал обрађује се техником додавања. Глину треба добро умесити до одговарајуће мекоће.
Ученици су имали велики избор мотива, требало је да испоштују текстуру, тј. да дочарају на својим радовима више врста тексутура. Било је ту разних идеја, од ситних колача, посудица са орнаментима, апстрактних мотива, животиња, кућица… Неколико ученика је своје радове и обојило темперама када се глина осушила.
Ученици I3 – Тамара Малешевић и Стефан Пуалић, извајали су монитор, тастатуру и миш за свог професора информатике Небојшу Живановића и поклонили му свој рад.

 

Погледајте радове ученика I године    
     
Погледајте радове ученика II године    
   
Погодака: 801

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .