Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Светски Дан вода

Датум креирања: петак, 08 април 2016

На предлог професорке Љиљане Жижић, руководиоца географско-историјске секције, обележен је Светски дан вода, 22. март. Уочи самог Дана вода ученици, чланови Секције су презентовали и говорили занимљиве чињенице и све оно што је битно а што се тиче данашње цивилизације, али и опстанка читаве планете. Колики је значај вода говори нам и то да су кроз историју вођене и многе битке и ратови управо због воде.

У улози водитеља нашао се ученик Драган Весић.

Пред пуном учионицом број 15, на гитари је свирао Филип Кнежевић ученик другог разреда, који је својом музиком украсио ово предавање.

Ученици Софија Алимпијевић и Александра Филиповић су припремили савете за штедњу воде, а ученице Николина Поткоњак и Мартина Жабчић су присутнима изнели занимљиве чињенице.

Песме о води су рецитовала је Ана Блануша.

Презентацију о томе да ли површинским акумулацијама може да се реши проблем водоснадбевања Србије приказале су нам Теа Беатовић, Марија Орлић и Кристина Ћалић.

Марко Радомиловић и Марко Вигњевић су нам указали на проблем у вези са питком водом, а Бошко Живковић указао је на то да је вода често и узрок и циљ ратовања, а уз помоћ Обрада Раденовића навели су исукобе који су кроз историју избијали због коришћења водених ресурса.

 

У холу школе постоји и изложба радова на тему „Чувајмо воду“.

Драган Весић I4

 

Погодака: 549

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .