Гугл учионице

virtuelna ucionicaGoogle учионице Гимназије су сервиси за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. За приступ учионицама обратите се предметним наставницима . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Свети Сава

Датум креирања: понедељак, 30 јануар 2017

Свети Сава, школска слава, слави се од 1840. године, када је то предложио Атанасије Николић, ректор Лицеја у Крагујевцу.

У нашој школи одржана је приредба. Рецитаторе: Мину Боснић, Бошка Живковића, Марију Јанковић, Драгана Весића и Исидору Петровић, спремала је професорка српског језика и књижевности Александра Вученовић.

Свечаност је употпунио школски хор са професором Младеном Шкорићем.

На паноу у школи приказана је презентација историје развоја два манастира која су значајна за живот Светог Саве и Немањића. Манастири који су приказани су Студеница и Жича. На радовима представљени су почеци развоја српске средњовековне историје уметности. На сликама се види лепота, величанственост, раскош наше средњовековне државе из доба Немањића. Ови радови приказани су како би нас подсетили на нашу славну прошлост. Презентацију су радиле професорка Маја Ајбек и ученица Јелена Петковић.

 

Погодака: 816

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .