Виртуелна учионица

virtuelna ucionicaВиртуелна учионица Гимназије је сервис за учење путем интернета (учење на даљину) који омогућава самостално учење и олакшава савлађивање градива. Могу да га користе сви ученици гимназије. После регистрације и пријављивања на систем постају вам доступни садржаји који се ту налазе као што су лекције, тестови, литература. . .

Портал мој есДневник

Parental ControlsПортал за родитеље и ученике  мој есДневник омогућава лакше праћење учења и владања ученика. Родитељи и ученици овде могу погледати тренутне оцене ученика из свих предмета, као и оцене из претходних школских година. Такође, овде можете видети и податке о изостанцима ученика, као и о њиховом понашању и владању на часу . . .

Такмичење у дебати

Датум креирања: среда, 10 мај 2017

Одличан успех наше школе на такмичењу у дебати

Такмичење у дебати одржано је 20. априла 2017. године у Руми, са почетком у 9 часова. На такмичењу је учествовало укупно 11 екипа, од којих су 4 екипе биле из Гимназије.

Такмичење се одржавало у 4 круга. Због непарног броја играча, једна од укупно 11 екипа је имала директан пласман у други круг.

Иако су водитељи такмичења били врло пријатни током вођења програма и јасни током објашњавања правила, ипак је било неколико случајева где су се такмичари, а и њихови професори, на дрзак начин, жалили на одлуке судија. Уколико изузмемо те моменте напетости, атмосфера у Културном Центру Рума, где се такмичење и одржавало је била ведра и опуштајућа.

Оно што бих могао да искритикујем, јесте сама организација такмичења. Ни у једном тренутку нисмо знали јасан програм, а редослед екипа које дебатују је у другом кругу, полуфиналу и финалу, био одређен тек након што претходна екипа заврши са дебатовањем.

Такође, све теме које су нам биле дате нису биле у 
избору на такмичењу. Од укупно 29 тема, нешто више од 15 је било у оптицају.

Свакако општи закључак са такмичења је врло позитиван. Свима нам је драго зато што је Гимназија након неколико година поново учествовала на такмичењу у дебати. Иако смо врло касно добили теме, те нисмо имали времена да се адекватно припремимо, остварили смо изузетан успех.

Екипа број 3 (Драгана Банић, Стефан Пуалић и Владана Вановац) је освојила друго место. 
Екипа број 1 (Лука Јојић, Миљан Шево и Јулијана Петкович) је освојила треће место.

За овако добре резултате су, осим такмичара и ученика навијача (Иван Вукајловић, Дамјан Шипка, и Никола Скорупан) у великој мери заслужни професорка српског језика и књижевности Драгица Савић и професорка социологије и грађанског васпитања Наташа Шкрбић.

Нажалост, не постоји даљи круг такмичења, али се свакако надамо да ћемо успети да опет оформимо дебатни клуб у Гимназији, где би се још боље припремили за будућа такмичења

Погодака: 741

Јутјуб канал

youtube logoЈутјуб канал Гимназије је место где се објављују видео садржаји о Гимназији, снимци разних дешавања и ученичких активности, као и занимљиви радови. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења актуелноси везаних за гимназију

Фејсбук страница

facebook logoФејсбук страница Гимназије садржи основне информације о Гимназији, као и разна обавештења. Уколико се пријавите добијате могућност лакшег праћења дешавања у гимназији као и бржег добијања информација . . .